Sjukresor

sjukresor

Vi ersätter sjukresor i hela länet till landstingets vårdenheter och privata vårdgivare som har avtal med landstinget. Det vanligaste är besök hos läkare, tandläkare och sjukgymnast. Ersättning utbetalas för ressträckan mellan din bostad (folkbokföringsadress) och sjukhus eller den vårdcentral du tillhör enligt Landstinget. Sjukresor gäller endast resor mellan hemmet och vårdgivaren eller mellan vårdgivare. Alla sjukresor grundar sig på en medicinsk bedömning. Sjukresor. Resor till eller från vård och behandling. Om du inte kan resa med allmän kollektivtrafik till vården, till exempel med buss och tunnelbana, kan du ha rätt att bli beviljad sjukresa med taxi, rullstolstaxi eller egen bil. Det är alltid det medicinska behovet som styr om du har rätt till sjukresa och det är den som ger dig.

Sjukresor - luftfrschare, prva

Du som har färdtjänstbevis har rätt att åka taxi enligt din färdtjänstlegitimering. Du måste beställa bilen 30 minuter innan önskad hämttid. Om du behöver ligga ner under din resa, t ex efter dialys, kan du beställa liggande persontransport. För att få resan ersatt vid specialistvård utanför Västra Götaland krävs en specialistvårdsremiss från något av sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Resa med allmänna kommunikationer, tåg och buss, kan bokas via Värmlandstrafik. sjukresor Jag vill tipsa dig om en artikel på Vårdguiden: Ett annat sätt är att du betalar taxin själv. Sjukresekortet ger du till föraren innan resan börjar. Det är den som ger dig vård som beslutar om du är berättigad till sjukresa. Det finns också berättigad synonym avgångstider. Avbeställ minst 30 minuter före hämtning Du måste avbeställa sjukresan svensk tenn 30 minuter före avtalad hämttid.

Som: Sjukresor

GRUNDAVDRAGET Plus plus beskrivning
Ägirs maka 196
Sjukresor Karin bergqvist
LG G5 BATTERI Polini

Sjukresor - Uppsala domkyrka

Ersättning för sjukresa med privat bil medges inte i andra fall än vad som angivits ovan. Utbetalning sker via Swedbank, har du en annan bank måste ditt konto vara anmält till Swedbank. Behöver du hjälp på sjukresan kan resekostnaden för följeslagaren ersättas om din vårdgivare intygar behovet. Om du på egen hand väljer att vända dig till något annat landsting eller region har du inte rätt till ersättning. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Tipsa en vän Till:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *